Czech English

Eurobot 2005

Bowling

Bowling to je téma dalšího ročníku mezinárodní soutěže Eurobot. Rok 2005 přináší pár novinek, z nichž asi nejvýznamnější je změna místa konání mezinárodního finále soutěže. Poprvé se bude konat mimo Francii, a to ve Švýcarsku v městečku Yverdon Les Bains ve dnech od 19. do 22. května 2005.


Picture of Eurobot 2005 - světové finále
Eurobot 2005 - světové finále — cesta ke stříbru
Od 20. do 22. května 2005 se ve švýcarském Yverdon-les-Bains konal osmý ročník soutěže EUROBOT. O jeho rostoucí popularitě svědčí jeho proměna z malého turnaje mezi čtyřmi zeměmi z roku 1998 na významnou událost, které se letos účastní 3000 mladých lidí z 22 zemí celého světa. Tento rok se přihlásily i tři nové země - Velká Británie, Maroko a Rusko. Homologací nakonec prošlo 42 robotů. Rychnovský R-team, který se překvapivým vítězstvím probojoval z národního kola, odjížděl ve složení robot MR-04, Martin Locker, Jirka Učík, Marek Lewandowski, Daniel Hradecký, Jiří Šťástka a Jaroslav Serbousek.

Picture of Eurobot 2005 - deník
Eurobot 2005 - deník — světové finále - den čtvrtý
Den D, tedy čtvrtý. Dnešní den vrcholí veškerá naše snaha. Dělí se chlebíček. Po předešlém průběhu jsme tajně doufali, že by jsme i ve vyřazovacím pavouku mohli mýt štěstí a aspoň jeden závod vyhrát. Původním cílem bylo být někde v polovině startovacího pole. Dnes vycházíme z šestého místa. Kluci z JUNIORu si pohoršili na osmé.

Picture of Eurobot 2005 - deník
Eurobot 2005 - deník — světové finále - den třetí
To co se stalo v den druhý, po zavření deníku. Unaveni jsme se dokodrcali na pokoj. Dokonce, ač tomu někteří nevěřili, přišla i aliance Martů se Sirael.

Picture of Eurobot 2005 - deník
Eurobot 2005 - deník — světové finále - den druhý
Ahoj deníčku, dnes druhý den našeho cestování jsem opět zasedl k pokračování. Musím přiznat, že po včerejšku je laťka zvednuta velmi vysoko a nebude lehké se podobnému výkonu vyrovnat.

Picture of Eurobot 2005 - deník
Eurobot 2005 - deník — světové finále - den první
Ahoj Všichni kamarádi a fandové několika bláznů, kteří se vypravili do Švýcarska na EUROBOT 2005. Protože na nás všichni myslíte a možná i fandíte a protože tu máme dostatek času a příležitosti, píšu Vám začátek našeho deníku z cesty.

Picture of Eurobot 2005 - národní kolo
Eurobot 2005 - národní kolo — aneb jak hloupý robot ke zlatu přišel
V sobotu dne 23. dubna 2005 se tým VOŠ a SPŠ Rychnov nad Kněžnou, pod vedením ing. Martina Lockera, zúčastnil národního kola soutěže Eurobot,která se v České republice uskutečnila již popáté. Soutěž je určena pro amatérské skupiny mladých fanoušků robotiky a svou tradici započala již před deseti lety ve Francii. V současné době se jí zúčastňuje přes dvě stě týmů ve více než dvaceti zemích světa.

Picture of Eurobot 2005 - přípravy
Eurobot 2005 - přípravy — aneb co píší noviny
Přípravy na první soutěž Eurobot vrcholí. Jak je vidí nezúčastnění, si můžete přečíst v následujících článcích.