Czech English

RoboDay 2012

soutěž robotů MERKUR

Naše účast na první soutěži byla velmi úspěšná. Všechny tři naše roboty se probojovaly z kvalifikace do finálové desítky.


Robotický den pořádaný firmou MERKUR proběhl v nádherném prostředí kulturního domu v Polici nad Metují. Kromě kategorie sledovačů čáry byly na programu ještě zápasy robotů v Minisumu a volná kategorie, kde byla hodnocena invence tvůrců při realizaci jejich robotů.
Kvalifikace kategorie sledovač čáry se jela na dvě kola a započítával se lepší výsledek. V prvním kole všechny tři roboty bez zaváhání projely trať s téměř nejlepšími časy. V druhém kole se robotu Freddymu po úpravě softwaru (zrychlení) podařilo ještě svůj čas vylepšit, a tak všechny tři roboty postupovaly do finálového klání z předních míst.
Pro finálové kolo se změnily světelné podmínky (více rozsvítili), takže naše roboty s tím měly trošku potíže, ale nakonec zopakovaly své výkony z kvalifikace.
Konečné výsledky ještě neznáme (vyhlašovali jen první tři místa). Ale na skvělém druhém místě se umístil robot Alfa Six Adama Pomikálka a Petra Moravce. Pravděpodobně čtvrtou pozici obsadil robot Freddy Dana Lockera a robot Tractor Marka Vašátka (Vojty Šalouna a Patrika Tejkla) skončil v těsném závěsu za nimi.
Robot Alfa Six jezdil velmi rychle a vyrovnaně, ve všech kolech čas kolem 34s,

a tak si jeho tvůrci odvezli zasloužené druhé místo.
Traktor po problémech při domácím testování nakonec na soutěži jezdil sice trošku pomaleji a nejspolehlivěji z našich robotů.

Obrázky